De deelnemers van Move2Social Amersfoort (4/8)

Paula de Jong – Wednesday Concepts

Elke week interviewen één van de deelnemers aan Move2Social Amersfoort om hen voor te stellen. Deze week een interview met Paula de Jong van Wednesday Concepts.

Maandag 5 november waren we te gast bij Peer! in Amersfoort. De dag stond in het teken van de organisatie- en juridische structuur van de onderneming.


Wat doet jouw onderneming?

“Ik zit in de startfase van mijn bedrijf dat van gerecyclede materialen/restmateriaal nieuwe producten gaat produceren. Deze zullen gemaakt worden door mensen die via een participatie- of oriëntatieplaats komen meewerken. Ook bestaande initiatieven kunnen zich aansluiten.”

Welke impact probeer jij te maken? 

“Ik wil impact maken in het verminderen van het gebruik van plastic tassen en het verminderen van kledingafval. Ik wil graag laten zien dat circulair de toekomst is. We moeten af van het imago dat gerecyclede producten oud en muf zijn. Door de mensen in buurthuizen te betrekken bij het inzamelen van de materialen worden zij zich bewust van hoe ze een steentje kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving.”

Wat heb je vandaag geleerd?  

“Vandaag hebben we uitleg gekregen over de mogelijkheden van de diverse organisatievormen. Voor mij was het fijn om de verschillen tussen deze vormen aan te horen. Ik heb besloten om te kiezen voor een eenmanszaak en bij verdere groei het bedrijf het om te zetten naar besloten vennootschap. In de middag kregen we een goede uitleg over de verschillende crowdfunding mogelijkheden en we hebben ook gekeken naar fondsen. Ik ga zeker onderzoeken of het mogelijk is om een aanvraag bij een fonds in te dienen.”

Wat zijn tot nu toe voor jou de belangrijkste lessen van Move2Social Amersfoort?

“Het hele programma van Move2Social zit vol belangrijke lessen. Van marketingplan tot aan juridische zaken, alles komt aan bod. Eigenlijk worden alle aspecten van het businessplan onder de loep genomen. Daarnaast wordt er goed gekeken naar ieders mogelijkheden en kansen voor het bedrijf. Hierdoor heb ik ondertussen al verschillende aspecten in mijn plan aangepast en aangescherpt.”

Wat wil jij andere impact ondernemers meegeven?

“Wat ik wil meegeven is dat als je als ondernemer impact wil maken het cruciaal is om samen te werken en informatie te delen met andere impact ondernemers. We moeten voorkomen dat we niet allemaal het wiel opnieuw gaan uitvinden. We hebben tenslotte allemaal dezelfde insteek en gaan voor een zo’n groot mogelijke impact.”


Copyright 2018 - KplusV