De deelnemers van Move2Social Amersfoort (7/8)

Hetty Buist – B&B De Heerlijkheid

Elke week interviewen wij één van de deelnemers aan Move2Social Amersfoort over hun sociale onderneming. Deze week een interview met Hetty Buist van B&B De Heerlijkheid.

Move2Social Amersfoort is het groeiprogramma voor sociaal ondernemers. Het programma bestaat uit tien workshops en verschillende expertsessies over verschillende onderwerpen van sociaal ondernemerschap. Maandag 19 november volgden de deelnemers aan Move2Social een pitch training van Rick Mintjes (KplusV) bij Joe’s Bow Ties.


Wat doet jouw onderneming?

“B&B De Heerlijkheid wordt een duurzaam gastenverblijf waar mensen met een burn-out bij kunnen komen van de hectiek in hun leven. Een herstellingsoord nieuwe stijl! De mensen worden volledig ontzorgd en krijgen persoonlijke begeleiding. Hierdoor zijn ze in staat om bewuste keuzes te maken in hun leven. De medewerkers van het gastenverblijf zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met hart voor het ontzorgen van de gasten.”

Welke impact probeer jij te maken?

“B&B De Heerlijkheid wil op drie gebieden impact maken. Ten eerste moet het verblijf een positieve impact hebben op de gasten met burn-out klachten. Ook wil ik graag impact maken met het aantal arbeidsplaatsen dat in het gastenverblijf gecreëerd wordt voor mensen met een lichamelijke handicap. Daarmee wil het gastenverblijf bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Ten slotte hoop ik de ecologische voetafdruk van de onderneming zo klein mogelijk te houden om bij te dragen aan de leefbaarheid van de aarde.”

Wat heb je vandaag geleerd?

“Vanochtend heeft Rick Mintjes van KplusV ons geleerd hoe we een korte en krachtige pitch kunnen overbrengen voor een divers publiek. In de middag heeft Paul Vermeer, oprichter van AutiTalent, gesproken over zijn bedrijf en hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Dat was een inspirerend verhaal omdat ik ook graag voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan wil creëren. Al met al heb ik vandaag geleerd hoe ik mijn verhaal kan onderbouwen met cijfers en plaatjes om tot een inspirerende presentatie te komen.”

Wat zijn tot nu toe voor jou de belangrijkste lessen van Move2Social Amersfoort?

“Ik heb geleerd dat een onderneming starten een dynamisch proces is waarbij het de kunst is om dat proces in stukken te knippen om het voor mijzelf behapbaar te houden. Door iedere keer een stap te zetten, kom je uiteindelijk ook waar je naartoe wilt. Ik hoef niet alle stappen tegelijk te zetten. Bovendien kan ik daarbij hulp vragen van de mensen uit mijn netwerk. Op ieder vlak, of dat nou marketing is of impact meten, kun je anderen om hulp vragen indien je de expertise zelf niet hebt.”

Wat wil jij andere impact ondernemers meegeven?

“Als je een goed idee hebt of een droom, werk het uit. Onderzoek de mogelijkheden, verwoord wat je wilt bereiken en maak een goed businessplan. Zorg ervoor dat je geen spijt kunt krijgen van hetgeen dat je niet gedaan hebt. Als je iets wilt, ga er dan ook voor!”


Copyright 2018 - KplusV