Move2Social Amersfoort: de kop is eraf!

Op maandag 8 oktober zijn negen ondernemingen met een sociale doelstelling gestart met Move2Social Amersfoort. “De eerste dag is voorbij gevlogen”, aldus één van de deelnemers. Vanaf nu komen de ondernemers wekelijks samen om te werken aan diverse aspecten van hun bedrijf. Met het programma wordt beoogd om samen met de sociale ondernemingen te werken aan de levensvatbaarheid van hun bedrijf en de impact op de samenleving te vergroten (bijvoorbeeld door de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren).

Bij Matchpoint in Amersfoort vond de eerste sessie plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennismaking, niet alleen met elkaar maar ook met het programma. Daarnaast kregen de ondernemers uitleg over het Social Business Model Canvas (SBMC). Het SBMC geeft een overzicht van het bedrijf, wat vervolgens weer kan worden uitgewerkt (inclusief cijfermatige onderbouwing) in het businessplan.

De komende maanden worden de deelnemers van Move2Social bijgestaan door verschillende experts op het gebied van strategie, financiering. impact meeting en marketing. Daarnaast ontvangen ze coaching van ervaren ondernemers uit de regio. Typerend voor Move2Social is de grote diversiteit van deelnemende ondernemingen. Van het ontwerpen van Vlinderdassen (Joe’s Bow Ties) tot aan het maken van ‘supercompost’ met hulp van compostwormen (StadsWormerij). De grootste gemene deler van de ondernemingen uit Amersfoort is dat ze allen een bijdrage willen leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. De andere deelnemers aan het programma zijn: Beelife, Bijzondere Gasten, Langeboer, Go for Care, Bijzondere Eetfabriek, B&B De Heerlijkheid en Wednesday Concepts.

Benieuwd naar deze initiatieven zet dan vast 3 december in de agenda. Op deze dag vindt het slotevent plaats en zullen de ondernemers hun ideeën gaan pitchen. Daarnaast voor wie hun voortgang wil volgen, verschijnt er wekelijks een interview met één van de deelnemers op de website van Move2Social Amersfoort. Meer informatie over Move2Social? Dat kan. Stuur een e-mail naar info@move2socialamersfoort.nl.

Move2Social Amersfoort is een samenwerking tussen het Regionaal Werkbedrijf, het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort, Rabobank Amersfoort Eemland, Rabobank Foundation, Matchpoint Amersfoort, De Normaalste Zaak en KplusV.


Copyright 2018 - KplusV