Negen sociaal ondernemers van start met Move2Social Amersfoort

Move2Social Amersfoort gaat begin oktober van start! Door de partners van Move2Social Amersfoort zijn negen deelnemers geselecteerd voor deelname aan de eerste editie van dit programma in deze regio. Bij de selectie is gekeken naar de samenstelling van de groep, diversiteit van de initiatieven, maatschappelijke impact en aansluiting van de behoefte van de deelnemer met het programma-aanbod.

De ondernemingen die zijn geselecteerd voor het programma van Amersfoort Move2Social zijn: Bijzondere Gasten, Beelife, Joe’s Bow Ties, Stadswormerij, Langeboer, GO For Care,  De Bijzondere Eetfabriek, B & B De Heerlijkheid en Wednesday Concepts. Negen ondernemingen met uiteenlopende maatschappelijke doelstellingen op het gebied van onder andere werkgelegenheid, circulaire economie en het bevorderen van sociale cohesie.

Vanaf 8 oktober worden de deelnemers ondergedompeld in een intensief programma dat bestaat uit vijftien sessies van workshops en expertmeetings. Daarnaast worden de deelnemers begeleid door ervaren ondernemers die hen als businesscoach begeleiden gedurende het traject. Tijdens het programma worden de deelnemers ondersteund bij de ontwikkeling van allerlei aspecten die van belang zijn om een sociaal onderneming te starten zoals het ontwikkelingen van een businessmodel, waarde propositie en een verdienmodel.

Het programma wordt afgesloten met een slotbijeenkomst in december. Tijdens dit evenement worden de deelnemers uitgedaagd hun plan te pitchen tegenover een groep van financiers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden, zodat de deelnemers na het programma hun plannen daadwerkelijk kunnen gaan uitvoeren.

Move2Social Amersfoort is een samenwerking tussen het Regionaal Werkbedrijf, het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort, Rabobank Amersfoort Eemland, Rabobank Foundation, Matchpoint Amersfoort, De Normaalste Zaak en KplusV.


Copyright 2018 - KplusV