Socialer Amersfoort krijgt vorm op het slotevent van Move2Social Amersfoort!

Op maandag 3 december presenteerden de ambitieuze en enthousiaste ondernemers achter acht sociale ondernemingen hun initiatief. Het podium daarvoor was het pitch- of slotevent van de eerste editie van Move2Social Amersfoort. Hiervoor waren zij te gast bij Rabobank Amersfoort Eemland.


Sinds de start van het programma, begin oktober, hebben de ondernemers hard gewerkt aan het businessplan voor hun sociale onderneming. Via workshops, expertsessies en coaching ontwikkelden ze een duurzaam verdienmodel. Ter afsluiting van de gezamenlijke reis gaven ze één voor één een inspirerende pitch voor een grote groep belangstellenden en netwerkpartners.

Na een welkomstwoord van Astrid van Ekeren (Rabobank) sprak wethouder Cees van Eijk over het belang van sociaal ondernemerschap voor de regio: “Het is een nieuw soort ondernemerschap waar we echt iets mee moeten. Het is het ondernemerschap van de toekomst. Ik ben ontzettend benieuwd naar de initiatieven van Move2Social”.

Na dit hartelijk welkom was het podium aan de sociaal ondernemers. Te weten: Bijzondere Gasten, Langeboer Ecological Solutions, Wednesday Concepts, Joe’s Bow Ties, BeeLife, B&B De Heerlijkheid, StadsWormerij en Bijzondere Eetfabriek. Zij presenteerden hun bijzondere initiatieven om op een ondernemende manier maatschappelijke impact te realiseren in Amersfoort en omstreken. De ondernemingen hebben alle het doel om duurzame werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking of een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.

Hulpvraag

Elke pitch werd afgesloten met een concrete (hulp)vraag van de ondernemers aan de aanwezige financiers, overheden en maatschappelijke instellingen. Zij wisten de sociaal ondernemers echt verder te helpen met hun antwoorden en hulp. Zo stelde ook deelnemer Jip Wilbrink tevreden vast: “Mooi om te zien hoeveel mensen op het event zijn afgekomen en ook hun steentje willen bijdragen. Naast de positieve reacties die ik heb ontvangen, heb ik ook veel tips gekregen om mijn initiatief verder te brengen. Ik ben enorm gemotiveerd om het tot een succes te maken.”

De middag eindigde met een gezellige netwerkborrel waarin ook waardevolle nieuwe contacten werden gelegd tussen de deelnemers en belangstellenden. Een succesvolle afsluiting van Move2Social Amersfoort.

Wil je meer weten over Move2Social Amersfoort? Neem gerust contact op met ons. Move2Social Amersfoort werd mogelijk gemaakt door het Regionaal Werkbedrijf regio Amersfoort (bestuurlijk overleg van gemeenten, werkgevers en vakbonden), het Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort, Rabobank Amersfoort Eemland, Matchpoint Amersfoort, De Normaalste Zaak, MBO Amersfoort en KplusV.


Copyright 2018 - KplusV