Spetterende kick-off Move2Social Amersfoort

Op donderdag 28 juni vond de spetterende kick-off plaats van Move2Social Amersfoort. Move2Social is een programma voor sociaal ondernemers en hun stakeholders waarbij de sociaal ondernemers een programma krijgen aangeboden en begeleiding bij het opstellen van een businessplan, netwerkvergroting en mogelijkheden voor financiering.

Op deze middag waren alle betrokkenen en geïnteresseerden voor dit programma van harte uitgenodigd bij de Rabobank Amersfoort Eemland.

De kick-off was een groot succes en startte met een kort welkomstwoord van Dick van Rhee, directeur Particulieren en Private banking Rabobank Amersfoort Eemland, die ook zijn enthousiasme voor sociaal ondernemers niet onder stoelen of banken stak. Hierna verscheen Peter van Hofweegen op het podium, sociaal ondernemer ITvitae. Het enthousiasme en de passie die Peter heeft voor ITvitae was achter in de zaal nog te voelen: het was prachtig om te zien. Peter heeft menig persoon in de zaal geïnspireerd en aangemoedigd om het sociaal ondernemerschap tot een succes te brengen. Hij maakte met zijn verhaal duidelijk dat het leven van een sociaal ondernemer niet over rozen gaat, maar wèl zeker veel rozen afwerpt. Na een daverend applaus verscheen wethouder Cees van Eijk van de gemeente Amersfoort. Cees uitte zijn eigen enthousiasme voor sociaal ondernemerschap in Amersfoort door te stellen dat dit niet als een kick-off gezien mocht worden, maar als een kick-on! Een kick-on om sociaal ondernemerschap in Amersfoort door te zetten.

Tot slot nam Jenny den Hertog van KplusV en projectleider voor Move2Social Amersfoort het woord. KplusV is de organisator van het Move2Social evenement, dat al in verschillende regio’s tot een groot succes is gebracht. Jenny lichtte de inhoud van het programma verder toe door drie punten te noemen waar iedere sociaal ondernemer tegenaan loopt en waar het coachingstraject Move2Social bij helpt, namelijk: toegang tot kapitaal, doorzien en kennen van het speelveld en professionaliseren van de bedrijfsvoering.
Het succes en de grote opkomst van deze middag belooft veel goeds voor Move2Social Amersfoort.

Inschrijving voor Move2Social Amersfoort is mogelijk tot 31 juli 2018. Dus ken jij of ben jij de ondernemer die graag geholpen wil worden bij het opstarten van een sociale onderneming? Kijk dan op de site www.move2socialamersfoort.nl voor meer informatie, de voorwaarden en schrijf je in!


Copyright 2018 - KplusV